Erős Vár a Mi Istenünk!

Szeretettel köszöntöm a Kisdeák Evangélikus Óvoda honlapján. Szeretném bemutatni röviden intézményünket.

Óvodánk a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Evangélikus Egyházközség fenntartásában működik.
Az ”Insula Lutherana” épületegyüttesének része. Két heterogén (vegyes) életkorú gyermekcsoportunkba 45 kisgyermeket tudunk fogadni. Az alábbi bemutatkozó képsorok által kis betekintés nyerhető mindennapi életünkbe.

Az óvoda  1998 szeptemberében indult. Egy csoporttal, ami korában lelkészlakásként üzemelt.
Az akkori  gyülekezet fontosnak tartotta, hogy legyen egy saját működtetésű óvodája. Zászkaliczky Péter lelkész ezért indítványozta az óvoda létrejöttét. Az év első felében már folytak a tervezési és szervezési munkák az óvoda ügyében, mígnem a május 10-ei közgyűlésen jóváhagyás született az óvoda alapításáról. Segítési szándékkal indult, fiatal, kisgyermekes szülők számára jelenthetett kapcsolódási pontot a gyülekezet életéhez való kötödéshez.  Elsősorban evangélikus felekezetű gyermekek felé volt elkötelezett az óvoda, de férőhely tekintetében szívesen fogadtak más felekezetű kisgyermekeket is.
Az 1998/99-es tanév megkezdéséhez szeptemberben a megfelelő dokumentumok és engedélyek majdnem teljes egészében rendelkezésre álltak . Amíg  nem volt meg minden hivatalos papír, addig gyermekmegőrzőként működött az ovi. 1998. december közepére megvolt minden engedély, és hivatalosan is a Deák Téri Egyházközség óvodája lett. Az igény az óvodai helyek számára folyamatosan nőt, ezért néhány év múlva, 2009-ben még egy csoporttal bővült. Kialakításra került még egy lakás, közvetlenül a már működő csoport alatti. Mivel ez kisebb alapterületű, így oda kevesebb gyermeket lehet elhelyezni, de kettőre nőtt a csoportok száma.

Jelenleg is ebben a formában működik az óvoda. A gyermekek mellett négy felsőfokú végzettségű óvodapedagógus, két dajka, illetve az óvodavezető dolgozik.

Feltöltött dokumentumainkból tájékozódhatnak óvodai nevelésünk sajátosságiról, szellemiségéről, nevelési célunkról, elveinkről.  

Sok szeretettel várjuk óvodánkba a keresztyén nevelés által elkötelezett családok gyermekeit, felekezeti hovatartozás nélkül, és ugyanolyan szeretettel várjuk a még útkereső családokat is.

Borovitz Orsolya
óvodavezető